Burgundin pata

Raaka-aineet

  • 1 kg highland lapaa, kulma- tai ulkopaistia
  • rasia herkkusieniä
  • paketti pekonikuutioita
  • 8 kpl salottisipuleita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • persiljaa
  • punaviiniä
  • lihalientä
  • vehnäjauhoja
  • valkosipulia

Valmistus

Paloittele liha parin kolmen sentin kuutioiksi, anna lämmetä huoneenlämpöisiksi. Leikkaa herkkusienet siivuiksi. Kuori salottisipulit. Käristä pekonikuutiot pannulla meheviksi. Nosta pataan. Lisää herkkusienet ja sipulit pekonista vapautuneeseen rasvaan. Anna käristyä ja lisää pataan. Jaa lihat kolmeen yhtä suureen osaan. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja öljyä. Paista lihanpalat nopeasti ruskeiksi. Ripottele lihanpalojen päälle ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Pyörittele vielä hetki pannulla. Pistä pataan. Toista sama toiselle ja kolmannelle lihaerällä. Mausta lihat, sienet, sipulit ja pekonit suolalla ja mustapippurirouheella.  Kaada pannuun noin 7 dl vettä ja 3 dl punaviiniä. Heitä pari liha-juuresliemikuutiota joukkoon. Kaada liemi pataan ja sekoita. Lisää joukkoon muutama kokonainen persiljanoksa. Anna hautua 170 asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Nosta persiljat pois ja lisää tilalle hienonnettua, tuoretta persiljaa. Tarjoile keitettyjen perunoiden, vihreiden papujen ja herkkukurkun kera.

Juomana voit nauttia samaa punaviiniä, jota käytit padan liemeen.





« Mene takaisin edelliselle sivulle