Kasvispata ja Highland käriste

  • Hyvätuulen Highland käristettä, 1-2 makkaraa / ruokailija

Ainekset padalliseen kasvispataa:

  • Parsakaalia ( yksi iso terttu)
  • Vihreitä papuja (reilu iso kourallinen)
  • Paprikaa (2 kpl)
  • Sipulia 5 kpl
  • Chiliä (2kpl)
  • Valkosipulia (10 kynttä)
  • Kesäkurpitsaa (1-2 kpl)
  • Kyssäkaali (puolikas)
  • Hapankaalia (1,5 rasiaa)
  • Vuohenjuustoa (400 g)
  • Öljyä kuullottamiseen
  • Aromasuolaa ( 4 tl)
  • Juustoraastetta (500g emmental/motsarella) kyllä, kuulostaa paljolta.

Pilko ainekset reilun kokoisiksi lohkoiksi, paitsi kyssäkaali pienemmiksi. Kuullota öljyssä parsakali, pavut ja sipuli nopeasti pannulla. Heitä kaikki ainekset, paitsi juustoraaste, pataan ja sotke käsin. Muista pestä kourat huolella ennen aloittamista.

Lisää juustoraaste lopuksi ja laita 200 asteiseen uuniin n. tunniksi, josta aluksi puolituntia ilman kantta, jotta ruskettuu kivasti. Anna vetäytyä kannen alla parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Paista Highland-käristemakkara pannulla kokonaisina tai uunissa.

Juomaksi sopii hyvin olut tai viinit.



Comments are closed.



« Mene takaisin edelliselle sivulle