Käytännön maamiehet

Aamut on valoisia, ei nukuta vaan herää pirteämpänä kuin talvella. Kuovit ja västäräkit on tulleet kylän peltoaukeille ja viserrystä riittää koko päiväksi. Aamulla viiden aikaan pellolla voi haistaa keväisen mullan tuoksun, tuoksu on erilainen aamulla kuin illalla, ihanaa. Sen on oltava geeneissä, siinä on jotain samaa kuin tuleen tuijottamisessa, järven laineissa ja jne. Maamies herää henkiin!

17 vuotta maamiehen kevät kiireisiin on kuulunut tukipapereiden täyttösavotta. Tänä keväänä tulee uusia alueita viljelykseen ja on täydennettävä luomusopimusta siltä osin.
Olen onnellisessa asemassa, että tätä tukiviidakkoa ei tarvitse yksin päntätä. Kolmen tilan kimpassa joku löytää aina jonkun kohdan mitä olisi hyvä pohtia yhdessä ja jokainen tuo jonkun osa alue osaamisen muiden tietoon. Kimpassa pohtiminen on myös mielekästä ja helpompaa. Siemenet uuteen satoon on tilattu ja odotellaan peltojen kuivumista.

Poikimakausi on alkanut. Tänään päivällä syntynyt terhakka lehmävasikka liimautui emon viereen kulkemaan niin tiukasti, että korvamerkkien laittoon osallistui kaikki kolme isäntää antaumuksella. Ensimmäinen merkki saatiin rohkealla hyökkäyksellä ja nopealla perääntymisellä, sitten oli otettava kaikki oveluus käyttöön. Yritettiin tuhannella eri tavalla hämätä emoa vähän etäämmälle vakin vierestä, mutta turhaan. Sitten käytiin hakemassa pakettiauto apuun, minä ajoin, Ani navikoi autoa hitaasti makuulla olevan vasikan viereen ja Esko laittoi hiljaa pakun liukuoven raosta puuttuvan toisen merkin korvaan. Kimpassa se onnistuu! Tämä on vain yksi monista eri tavoista saada merkki korvaan ja direktiivit täytettyä.

Emo nimeltä Toffeli, sai tyttären nimeltä Jaffeli.

Jos ja kun mieleesi tulee hyvä J- kirjaimella alkava vasikalle sopiva nimi, niin laita se sähköpostilla meille, osoitteeseen: matti (at) hyvatuuli.fiComments are closed.« Mene takaisin edelliselle sivulle