Kyläimmeisen jauhelihakeitto

Ainekset

  • 1,5 ltr siivilöityä kirkasta lientä (lihaliemen ohje lihakeittoreseptissä)
  • 500 gr haikun jauhelihaa
  • 3 porkkanaa
  • ¼ lanttua
  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 sipuli
  • pala purjosipulia
  • pala palsternakkaa
  • pala selleriä
  • 1,5 tl suolaa (tarkista suola oman suun mukaiseksi)
  • 10 kpl maustepippureita
  • 5 kpl valkopippuria
  • 1,5 tl välimeren suolatonta yrttiseosta (Meiran)
  • 1 nippu persiljaa
  • madeiraa tai sherryä

Valmistus

Lisää yhtä aikaa perunat ja pieniksi kuutioiksi paloitellut juurekset ja pippurimausteet liemeen.

Ruskista jauheliha (älä paista lihaa kypsäksi) ja lisää keittoon. Kuullota kevyesti sipulit tilkassa öljyä ja lisää keittoon. Kun keitto alkaa kiehua lisää suola ja yrttiseos. Lisää lopuksi nippu tuoretta persiljaa. Lirauta madeiraa tai sherryä syventämään keiton makua.

Resepti: Kyläimmeinen Leena Maaninen



Comments are closed.



« Mene takaisin edelliselle sivulle