Outi ja Heikki

Outi ja Heikki

Heikki kaatoi aamukahvia kuppiin ja meni parvekkeelle. Raikasta syysilmaa oli mukava hengittää. Myyntiedustajan työ kansainvälisessä yhtiössä oli stessaavaa ja Heikin yöunet oli katkonaisia. Vaimo Outi nukkui vielä, vuorotyö teki hänelle oman rytminsä. Yt-neuvottelut olivat molempien yhtiöissä arkipäivää. Heikin mieleen palautui kun lapsuuden ystävä Jyke oli soittanut toissa iltana, hänellä oli 70 ha. viljatila. Jyke oli huolissaan tilan kannattavuudesta, työt kerkesi hyvin hoitamaan mutta tuloja saisi tulla enemmän. Seuraavalla ohjelmakaudella pitäisi olla nurmea tiettyala, mutta mihin nurmisadon saisi myytyä, harmitteli Jyke. Vankkaa viljanviljelyaluella kun oltiin.

Outi mietti myös Jyken huolia. Maatilalla kasvaneena hän tunsi työn ja sen tuoman vapauden ja sitovuuden. Hän etsi netistä erilaisia maaseutu sivuja. Maallemuutto.fi sivun vasemmassa laidassa oli mielenkiintoinen linkki, ranchising.fi. Nopea tutustuminen sivuihin kertoi, miten ylämaankarjan kasvattaminen, yhteistyö ja työnvuorottelu oli mahdollista. Näin toimii mm. Hyvätuuli Highland Jäppilässä. Kolme tilaa toimii tiiviisä yhteistyössä ja töiden hoitovastuu on viikon kerrallaan. Sivulla kerrotaan myös, että maatiloja ei tarvitse olla kaikilla, vaan osaamisen voi tuoda vaikka myynnin ammattilainen tilan suoramyymälässä. Nyt alkoi Outin ajatus kulkemaan. Näin voitaisiin yhdistää vanhempieni omistama kotitilani, jossa isäni oli valmis antamaan vastuun jo nuoremmille, sekä Jyken tila ja Heikin myyntiosaaminen!
Hyvätuuli Highlandin Esko Rissanen kertoi puhelimessa asioita tarkemmin ja niin sovittiin aika esiselvityksen tekemiseen. Sevityksessä kartoitetaan mitä olemassa olevaa pystytään hyödyntämään ja mitkä on kenenkin vahvuudet. Esiselvityksen hinta on 1850 euroa, mikäli selvitys johtaa sopimukseen hyvitetään se ensimmäisen vuoden maksusta.
Työ tekijäänsä neuvoo, mutta Ranchisingin kanssa pääset heti alkuun!

Matti KauhanenComments are closed.« Mene takaisin edelliselle sivulle