Täytetty jauheliharulla

Esimerkkikattaus Jauheliharulla

Valmistus: Helppo
Valistusaika: Tunti ja vartti
Uuninlämpö: 175 °C
Pakastaminen: Sopii

Kahdeksaan annokseen tarvitset:

  •  1 kg highlandin jauhelihaa
  •  kourallisen korppujauhoja tai kolme keitettyä perunaa
  •  2 munaa
  •  n.0,5  dl maustekurkun lientä
  •  voita tai margariinia uunivuoan voiteluun
  •  pussillinen sekavihanneksia

Täyte:

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • pari maustekurkkua
  • kourallinen herkkusieniä

Näin tehdään:

  1. Sekoita jauhelihataikina. Tilsi peruna ja sekoita se jauhelihan, munan, kurkunliemen ja mausteiden kanssa.
  2. Levitä jauhelihataikina voipaperille.
  3. Silppua sipuli, omena, kurkut, herkkusienet ja sekoita silput. Levitä täyte jauhelihataikinalle.
  4. Käännä jauhelihataikina rullalle kääretortun tavoin ja nosta rulla uunivuokaan.
  5. Paista rullaa 175 ° C:ssa noin 45 minuuttia.

Vinkiksi:
Jauhelihan maustamiseen voi käyttää chiliä, se antaa mukavasti syvyyttä. Kermaviili antaa hienosti kuohkeutta. Makua voi vaihdella erilaisilla täytteillä esim. pekonilla, paprikalla, purjosipulilla, persiljalla ja juustolla. Tarjoile makaronin tai paistettujenperunoiden kanssa.





« Mene takaisin edelliselle sivulle