Jäppilän käsityön ystävät ry

Jäppilän Käsityön Ystävillä on myymälä Hyvätuuli Highland myymälän yhteydessä, Jäppilän keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on myytävänä mm. neuleita, mattoja, koruja, keramiikkaa, posliinia, lasia, taidelasia, leluja, kynttilöitä, saunatuotteita, Jäppilä- nukkeja, puutöitä leipää, leivonnaisia sekä säilykkeitä. Tuotteet vaihtelevat myymälässä sesonkien mukaan.

Jäppilän Käsityön Ystävät ry. tänään

Yhdistyksen jäsenmäärä on vuoden 2013 alussa 35. Aktiivisesti toimivia jäseniä on noin kymmenen. Jäsenmäärä on vaihdellut ja nyt jäseniä on tullut viimeaikoina lisää.

Jäppilän Käsityön Ystävät järjestävät jäsenilleen sekä tilauksesta erilaisia kursseja mm. huovutus/neulahuovutus, kynttilä, saippua, kahvipussituotteiden teko, paperimassa, neulonta ja makkaranteko jne.

Osallistumme mahdollisuuksiemme mukaan messuille, myyjäisiin sekä erilaisiin tapahtumiin. Teemme virkistys- sekä tutustumismatkoja eri kulttuurikohteisiin.

Yhteistyökumppaneitamme ovat: Hyvätuuli Highland, Jäppilän Martat, Pieksämäen Seurakunta sekä Jäppilän Yrittäjät.

Jäseneksi liittyminen

Jäsenmaksu vuonna 2013 on 10€.

Jäsenmaksun maksettuaan jäsen voi tuoda omia tuotteitaan myyntiin myymälään. Tuotteiden myynnistä peritään käsitöistä 15% ja leivonnaisista 10% yhdistykselle.

Yhdistyksessä voi olla myös kannattajajäsenenä, jolloin jäsen voi maksaa haluamansa summan tukeakseen Jäppilän Käsityön Ystävien toimintaa.

Käsityön ystävät 072
Käsityön ystävät 068
Käsityön ystävät 070

Yhdistyksen historiaa

Jäppilän Käsityön Ystävät ry on perustettu 26.10.1981 Jäppilässä. Perustajajäseninä ovat olleet Eila Nykänen, Sirkka-Liisa Kolehmainen, Hilkka Multanen, Marjatta Eloranta sekä Rauha Vehviläinen.

Yhdistyksen tarkoituksena on ollut alusta alkaen toimia Jäppilän kunnassa perinteisen käsityökulttuurin vaalijana sekä tehdä tutuksi niin uusia kuin vanhoja käsityövalmistustapoja erilaisista luonnonmateriaaleista. Erityisesti olemme halunneet huomioida nuorison ja tukea heidän käsityötaitojensa harjaantumista.

Yhteistyökumppaneina yhdistyksellä on ollut mm. Jäppilän yrittäjät, maataloustuottajat, eläkeläisjärjestöt, Lionsit, Seurakunta sekä Varkauden ja Pieksämäen käsityöläiset. Yhteistyötä on tehty myös projekteissa mm. Savonmuan Inari.

Yhdistys on ollut mukana maatalousnäyttelyissä, tuotemyynti vierailuilla Leppävirralla, Suonenjoella, Virtasalmella, Haukivuorella, Varkaudessa ja Pieksämäellä. Olemme osallistuneet myös Kuopiossa pidettyihin erämessuihin sekä useina vuosina Pieksämäellä pidettyihin Savon Solmu- messuihin.

Jäppilän Käsityön Ystävillä on ollut alusta lähtien myymälä. Myyntitoiminta on alkanut Suutar Manun talossa ja siirtynyt vuonna 1982 Jäppilän Käsityön Ystävien mökkiin. Sieltä olemme muuttaneet nykyisiin myymälätiloihin marraskuussa 2010.

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Pirkko Nikkarinen 0503603960 pirkkonik (at) gmail.com
Sihteeri Netta Nyyssönen 0505621432 netta.nyyssonen (at) gmail.com

Jäppilän käsityön Ystävät ry:n säännöt

Valokuvia…