Hyvätuuli Highland on mukana Suomen Highland Cattle Club ry:n ylämaankarjatilojen avoimet ovet-tapahtumassa 7.6.2014 kello 11-16. Lue koko juttu »
Jäppilä
Ravintolapäivä 17.5.2014
Kevään ravintolapäivän kunniaksi pistämme grillit kuumiksi ja toteutamme hampurilaisravintolan autokaistana laitumen reunassa. Ravintola on avoinna myymälän kanssa saman ajan eli kello 11-14.
Tervetuloa herkuttelemaan!
Hyvä maine syntyy mielikuvista – rakenna niitä itse
Artikkeli on julkaistu Pihvikarjalehden numerossa 1/2014
Elintarvikkeiden, etenkin lihan alkuperä kiinnostaa kuluttajia kasvavassa määrin. Aiemmin riitti, että tuotteiden mitattava laatu oli virheetöntä. Nykyään tuotteisiin liittyy paljon tuotannon valinnoista johdettavia arvoja, joiden perusteella, tai paremminkin niistä syntyneiden mielikuvien perusteella kuluttaja päättää ostokäyttäytymisestään. Lue koko juttu »
Tuotantoeläinten hyvinvointi pitää pystyä myös tuotteistamaan
Artikkeli on julkaistu Maaseudun Tulevaisuuden vierasyliö-palstalla 2.4.2014
Vuonna 2008 Suomessa aloitettiin uusi kotieläintilojen tukimuoto, eläinten hyvinvointituki. Tuottajat ovat ottaneet tukijärjestelmän aktiivisesti käyttöön. Tuen suosio on yllättänyt myös päättäjät, koska tukeen varatut varat ovat loppuneet kesken. Euromääräisesti eläinten hyvinvointitukea maksetaan enemmän kuin luomu-tuotannon tukea. Tulevalla ohjelmakaudella varojen painopistettä ollaankin muuttamassa ja tuotantoeläinten hyvinvoinnin tukemiseen on budjetoitu Suomessa 458 M€. Summa on noin 6,5 % koko maaseutuohjelman rahoituksesta. Lue koko juttu »
Tulevia luomutuotannon ehtoja tarkasteltava joustavasti ja siirtymäajat huomioiden
Pihvikarjaliiton ja Ylämaankarjayhdistyksen lausunto, jonka laati Esko Rissanen Hyvätuuli Highlandista. Toimitettu Maa- ja metsätalousministeriöön 18.3.2014. Julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 21.3.2014. Lue koko juttu »
Terveiset Soppasirkus-blogista
Kotopuolessa kaikki on aina pikkuisen paremmin kuin missään muualla! Lue koko juttu »
Kesän 2014 aukioloajat
Myymälämme palvelee tulevana kesänä aiempaa laajemmin aukioloajoin. Lue koko juttu »
Lähilihan pullonkaula
Osa lihantuottajista kehittää toimintaansa lähiruoka-ajattelun suuntaan ja kuluttajat palkitsevat toiminnan suuntaamalla ostokäyttäytymistään uudelleen. Lukuisat kehittämishankkeet, hallituksen lähiruokaohjelman johdolla, yrittävät nostaa lähiruoan saatavuutta ja haluttavuutta. Lue koko juttu »