Jäppilä

Rauhanturvaaja 18.12.2012  |  Kommentointi on suljettu

Suuri joukko nuoria vasikoita oli kerääntynyt Intron ympärille kuuntelemaan viime jouluista traktorilla ajelua. Oman ikäluokan vasikat ovat sen jutun märehtineet kyllästymiseen asti. Nuoremmat sen sijaan kuuntelevat korvat höröllään, pää kallellaan, silmät pyöreinä ja etujalat harallaan kuinka traktorireissu etenee.

Arton hölmistynyt ilme Simolantien varressa saa aikaan vieläkin naurun sekaisen ammumisen. Kuulijoissa herättää ihmetystä Intron kertoma munkin tuoksu, joka Ullan kellaripuodista oli kantautunut. Mitä se on? Munkin tuoksu. Hieman muita vilkkaampi Issias tiesi sen tulevan Heinäveden suunnasta mutta vieressä ollut lauman johtaja tyrmäsi oitis ajatuksen ja kertoi, että munkki oli sokeroitu leivonnainen ja tuoksu oli tullut nimenomaan Ullan kellaripuodista. Lue koko juttu »

Tytär 28.10.2012  |  Kommentointi on suljettu

Perjantaina huomasin, että täällä myymälässä on kaikenlaista pientä hommaa, tarrojen laittoa, hyllyjen täyttöä, siivousta ja jne. Niinpä kysyin teini-ikään tulevalta tyttäreltäni Liisalta olisiko hän kiinnostunut kartuttamaan tietokonerahastoaan tekemällä auttavia askareita myymälässä.

Lue koko juttu »

Kaura lainehtii 07.10.2012  |  Kommentointi on suljettu

Saavun pellon laitaan katsomaan olisiko mahdollista, että onnistuisiko kauran puinti. Tuuli hempeästi hyväilee kauran latvoja.

Lue koko juttu »

Käytännön maamiehet 23.04.2012  |  Kommentointi on suljettu

Aamut on valoisia, ei nukuta vaan herää pirteämpänä kuin talvella. Kuovit ja västäräkit on tulleet kylän peltoaukeille ja viserrystä riittää koko päiväksi. Aamulla viiden aikaan pellolla voi haistaa keväisen mullan tuoksun, tuoksu on erilainen aamulla kuin illalla, ihanaa. Sen on oltava geeneissä, siinä on jotain samaa kuin tuleen tuijottamisessa, järven laineissa ja jne. Maamies herää henkiin!

Lue koko juttu »

Rullaa 02.04.2012  |  Kommentointi on suljettu

Tietyin väliajoin on kokeiltava jauheliha ruokien valmistusta. Sen helppous houkuttaa ja sen kanssa käy yhtä hyvin perunat kypsinä tai paistettuna, sekä makaroni/spagetti. Jauhelihan parhaita puolia on se, että vain taivas on rajana sen maustamisessa. Chilillä saa tulisuutta, jos siitä pitää. Oma suosikki on maustekurkunliemi. Paprikalla saadaan väriä ja sipulilla makua. Rohkeasti kokeilemaan. Vaikka tällä täytetty jauheliharulla reseptillä voi aloittaa.

Lue koko juttu »

Kädet pystyssä 13.03.2012  |  Kommentointi on suljettu

Istuimme koko tiistaipäivän Arton ja Eskon kanssa nenät vastakkain kehittämispalaverissa ja veimme jo paljon pohdittuja kehittämisjuttuja eteenpäin. Jos yhdeksältä aamulla aloittaa on iltapäivällä kahden aikaan jo rättiväsynyt. Sisätyö on ulkoilmaihmiselle rankkaa.

Lue koko juttu »

Vain emo tietää 20.02.2012  |  Kommentointi on suljettu

Helmikuussa se aina tehdään, vasikoiden vieroitus emoista. Ensin sonnivasikat otetaan aitaukseen ja siirretään isompien sonnien laumaan. Yksin ei tarvitse isoon maailmaan lähteä, vaan reilu kymmenkunta saman ikäistä leikkikaveria seuraa mukana.

Lue koko juttu »

Hyvää pataa 29.01.2012  |  Kommentointi on suljettu

Viime viikon puheenaihe presidentin vaalien ohella on ollut tarkastuseläinlääkärien työ. Toimiminen puun ja kuoren välissä on tuonut esiin tapauksia joita on jouduttu ratkomaan eri oikeusasteissa. Ymmärtääkseni rikkeitä ei ole tapahtunut, mutta lainkirjain on vain jäänyt jälkeen kun eläinten koko kasvanut.

Lue koko juttu »