Hyväntuulinen lihapata

Tarpeet:

800 g ylämaankarjan lapaa (tai naudan lapaa, etuselkää tai rintaa)
muutama nokare voita paistamiseen
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rasia ruusukaalia (noin 300 g)
noin 7 dl vettä
reilu kymmenkunta mustapippuria
2 laakerinlehteä
tuoretta timjamia
suolaa

Teko-ohje:

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Siisti liha tarvittaessa ja leikkaa se noin 2 cm paloiksi. Kuori ja paloittele sipuli sekä porkkanat.

Ruskista lihapalat muutamassa erässä kuumalla pannulla voissa. Siirrä ruskistetut lihat pataan ja huljuttele pannu vesitilkalla aina paistoerien välissä. Kaada huuhteluvesi pataan lihojen päälle. Paahda lopuksi porkkanoita ja sipulia paistinpannulla muutama minuutti. Kaada kasvikset lihojen joukkoon pataan. Lisää lihapataan vettä niin, että lihat lähestulkoon peittyvät. Lisää pataan mausteet ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia välillä hämmentäen. Lisää pataan tarvittaessa vettä.

Haudutusajan loppupuolella on aika laittaa ruusukaalit pataan. Pese ja puhdista ruusukaalit, poista huonot lehdet ja kanta. Lisää ruusukaalit padan pinnalle ja anna kypsyä.

Reseptin ja kuvan lähetti Salla Javanainen, Soppasirkus.com





« Mene takaisin edelliselle sivulle