Kutsu keskustelutilaisuuteen

Tervetuloa keskustelemaan suoramyynnistä, maataloudesta, haikuista, lihasta, ja laidunnuksesta Hyvätuuli Highland –myymälään lauantaina 21.3.2015, klo 12-14.00.

Keskustelutilaisuus liittyy tutkimukseen, jossa tarkastellaan mitä kuluttajat hakevat ja saavat hankkiessaan lihaa suoramyynnin kautta. Tutkimuksen tavoitteena on eritellä suoramyyntiin liittyviä lisäarvoja ja pohtia mitä niiden luominen ja ylläpitäminen vaatii kuluttajilta ja tuottajilta. Tutkimustuloksia hyödynnetään suoramyynnin kehittämisessä. Tulokset tuottavat myös tietoa ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin liittyvien arvojen tuotteistamisesta.

Tutkimusaineisto kerätään ryhmähaastattelujen avulla kolmelta erilaiselta suoramyyntiä harjoittavalta tilalta. Ryhmähaastattelussa keskustelemme seuraavista teemoista:

1. Milloin ja miten hankit ensimmäinen kerran lihaa Hyvätuuli Highland- tilalta?
2. Kuinka usein hankit lihaa suoramyynnin kautta: osuus lihankäytöstä?
3. Miksi hankit lihaa suoramyynnin kautta: mikä tärkeää?
4. Mikä hankalaa, mitä esteitä?
5. Mikä merkitys suoramyynnillä on laajemmin?
6. Mitä mieltä olisit luonnonlaidunliha-sertifikaatista?

Rento keskustelutilaisuus kestää noin kaksi tuntia ja siihen osallistuu 6-8 henkilöä. Kaikkien osallistujien kesken arvomme yhden paketin Hyvätuuli Highlandin tuotteita.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan Helsingin yliopiston maataloustieteiden laitoksen maisterintutkielmana ja niitä hyödynnetään myös Minna Kaljosen (Suomen ympäristökeskus) laidunlihan tuotteistamista koskevassa tutkimuksessa. Osallistuvien tilojen lisäksi teemme yhteistyötä Varsinais-Suomen perinnemaisemayhdistyksen kanssa. Tutkimukseen osallistujien henkilöllisyys ei ole tunnistettavissa tutkimusjulkaisuissa.

Jos haluat osallistua tutkimukseen, ilmoita siitä Iida Viholaiselle pe 6.3.2015 mennessä (yhteystiedot alla). Vastaan mielelläni tutkimusta koskeviin lisäkysymyksiin.

Ystävällisin terveisin,

Iida Viholainen
Helsingin yliopisto, maataloustieteiden laitos
040 841 2551
etunimi.sukunimi@helsinki.fiComments are closed.« Mene takaisin edelliselle sivulle