Kypsentäminen

Lihan kypsentämiseen on yhtä monta keinoa kuin tekijääkin. Muutama vinkki lienee kuitenkin paikallaan.

Eri kypsennysmenetelmiä yhdistelemällä voi päästä hyvään lopputulokseen. Esimerkiksi pihvit voi paistaa nopeasti kuumalla pannulla ja siirtää sitten kastikkeen sekaan tai uuniin hautumaan. Näin saat myös aikaa muulle ruoanvalmistukselle.

Hyvä keino on myös keittää liha etukäteen pehmeäksi ja paistaa se sitten nopeasti muiden lähes kypsien ruoka-ainesten kanssa ruoanvalmistuksen yhteydessä. Tätä olemme meillä Hyvätuulessa käyttäneet luonnossa tapahtuvassa ”showcooking”-toiminnassa.

Tietoa siitä, mikä liha sopii mihinkin ruokaan, löydät täältä.

Tutustu eri kypsennystapoihin alta:

Keittäminen
Paistaminen
Grillaaminen
Hauduttaminen
Savustaminen


Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: