Borsh-keitto
- n. 1 kg Highland pata-ja keittolihaa tai suikalelihaa
- 3 isoa sipulia
- puolikas kaali
- 3 porkkanaa
- 1 iso tuore punajuuri
- 2 säilykepunajuurta
- 2 lihaliemikuutiota
- 1 kasvisliemikuutio
- 200 g tomaattimurskaa tai –pyreetä
- 3 valkosipulin kynttä
- laakerinlehtiä
- basilikaa
- tilkka valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- suolaa
- Semetanaa tai ranskankermaa
- Suikaloi ja ruskista liha ja laita se kattilaan kiehumaan n. kolmeen litraan vettä.
- Pilko sipulit ja kaali.
- Raasta porkkanat.
- Suikaloi punajuuret.
- Lisää kasvikset, liemikuutiot sekä tomaatti lihojen joukkoon kiehumaan.
- Lisää mausteet.
- Anna kiehua n. 3 tuntia.
Nauti smetanan kanssa.