Highland-käristys ja paras perunamuussi

Raaka-aineet käristykseen

  • 500 g paistia tai lapaa
  • pullo olutta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita

Valmistus

Leikkaa liha kohmeisena mahdollisimman ohuiksi lastuiksi, kuten poronkäristyksessä.  Ruskista liha kevyesti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon pullollinen olutta. Anna lihan hautua hiljalleen pari tuntia liedellä kannen alla.

Raaka-aineet muussiin

  • kilo rosamund-perunoita
  • 100 g voita
  • 2-4 dl rasvatonta maitoa
  • suolaa

Valmistus

Kuori ja paloittele perunat. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada vesi pois. Lisää perunoiden joukkoon suolaa ja voinokareet ja anna niiden sulaa. Lisää joukkoon maito. Sekoita käsin tai sähkövatkaimella, kunnes muhennos on tasaista ja kuohkeaa. Tarkista suola.  Tee muusista rengas ja täytä se käristyksellä.  Tarjoa lisäkkeinä puolukkasurvosta ja herkkukurkkuja.

Ruokajuomaksi sopii olut.





« Mene takaisin edelliselle sivulle