Hyvätuulen pizza
Reseptin määristä syntyy yksi uunipellillinen tai pari pyöreää pizzaa.
Pizzataikina:
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- loraus öljyä
- 1 tl pillipiiparin pizzamaustetta
- 4,5-5 dl hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää reilu puolet jauhoista ja pizzamauste. Alusta taikina, lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan jäykkää. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa, vaikkapa uunin päällä, puolisen tuntia.
Täyte-esimerkit:
Purkkilihapizza:
- 400 g purkki Haikku-säilykettä
- 300-400 g tomaattimurskaa
- 1 iso sipuli
- juustoraastetta
- pillipiiparin pizzamaustetta tai oreganoa
Kuutioi säilykeliha noin 1 cm:n kuutioiksi. Sekoita tomaattimurska säilykekuutioiden sekaan. Kuori sipuli, leikkaa se renkaiksi ja irroittele renkaat irralleen. Kauli tai taputtele kohonnut pizzataikina, levitä tomaatti-liha-seos pohjan päälle, lisää sipulirenkaat ja juustoraaste. Mausta ja paista kuumassa uunissa sopivan ruskeaksi (esim 250 °C, n. 10 min).
Salamipizza
- 1 tanko Hyvätuulen salamimakkaraa
- 1 purkki ananaspaloja
- 300-400 g tomaattimurskaa
- juustoraastetta
- pillipiiparin pizzamaustetta tai oreganoa
Kuutioi salmi noin 0,5 cm:n kuutioiksi. Kauli tai taputtele kohonnut pizzataikina, levitä tomaattimurska pohjan päälle, lisää salamikuutiot, ananaspalat ja juustoraaste. Mausta ja paista kuumassa uunissa sopivan ruskeaksi (esim 250 °C, n. 10 min).