Sakun marinara-kastike

  • IMG_3118Perusaines: tomaatti tai tomaattimurska
    Jos tuoretomaatti, niin tehosekoittimen kautta hienoksi ja keitetään kasaan kattilassa, niin että paksunee – valmiista tomaattimurskasta katsottava sellainen laatu että on mahd. Luonnollista ja lisäaineetonta, ettei ole pistävä maku
  • Hyvää oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Porkkanaa
  • Varsiselleriä
    Molemmat veitsellä hienoksi tai pieniksi kuutioiksi ja freesataan pannulla makeiksi oliiviöljyssä, sekaan myös mustapippuria myllystä niin että pippurikin freesaantuu
  • Sipulit: Keltasipuli Shalottisipuli Valkosipuli
    Kaikkia sipuleita reilusti, veitsellä hienoksi ja freesataan makeiksi
  • Punaviiniä
  • Luomuruokosokeria
  • Hienoa merisuolaa
    Viinillä, sokerilla ja merisuolalla haetaan haun tasapaino – viinillä hapokkuutta ja jyrkkyyttä, jota leikataan sokerilla ja saadaan samalla täyteläisyyttä sekä suola sitten lopuksi vasta kun kastike on kiehunut pienemmäksi haluttuun paksuuteen
  • Yrtit: Timjami Persilja Oregano
    Basilikaa ehdottomasti jos käyttää esim pastakastikkeena. Yrtit myös hienoksi veitsellä ja mukaan soossiin makua uuttamaan

Eli tomaattimurskamassa kiehumaan, freesatut kasvikset ja sipulit sekaan, pudotetaan lämpötila niin että jää hautumaan hiljaa hymyillen, lisätään loput aineet ja haudutellaan liedellä todella pitkään, vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin ainakin 12 tuntia – välillä tarkistellaan koostumusta ja että ei ala kiehua isosti, vaan pysyy muikeana. Tähän marinaraan voi heittää kypsymää Highlandin nautalihapullat heti kun peruskastike on kasassa niin että ne muhevoituvat siellä kaikessa rauhassa – samalla lailla tässä kastikkeessa voi kypsentää mitä ruhonosia vain haluaa – esim niskaa tai muuta pitkää kypsytysaikaa halajavaa herkkua.
Liha tuo makua paljon kastikkeeseen, siksi se on tavallaan myös yksi mauste.



Comments are closed.



« Mene takaisin edelliselle sivulle