Täytetty jauheliharulla
Valmistus: Helppo
Valistusaika: Tunti ja vartti
Uuninlämpö: 175 °C
Pakastaminen: Sopii
Kahdeksaan annokseen tarvitset:
- 1 kg highlandin jauhelihaa
- kourallisen korppujauhoja tai kolme keitettyä perunaa
- 2 munaa
- n.0,5 dl maustekurkun lientä
- voita tai margariinia uunivuoan voiteluun
- pussillinen sekavihanneksia
Täyte:
- 1 sipuli
- 1 omena
- pari maustekurkkua
- kourallinen herkkusieniä
Näin tehdään:
- Sekoita jauhelihataikina. Tilsi peruna ja sekoita se jauhelihan, munan, kurkunliemen ja mausteiden kanssa.
- Levitä jauhelihataikina voipaperille.
- Silppua sipuli, omena, kurkut, herkkusienet ja sekoita silput. Levitä täyte jauhelihataikinalle.
- Käännä jauhelihataikina rullalle kääretortun tavoin ja nosta rulla uunivuokaan.
- Paista rullaa 175 ° C:ssa noin 45 minuuttia.
Vinkiksi:
Jauhelihan maustamiseen voi käyttää chiliä, se antaa mukavasti syvyyttä. Kermaviili antaa hienosti kuohkeutta. Makua voi vaihdella erilaisilla täytteillä esim. pekonilla, paprikalla, purjosipulilla, persiljalla ja juustolla. Tarjoile makaronin tai paistettujenperunoiden kanssa.