Tuotantoa, joka kestää tarkastelun

Mansikat

Eläintemme ruokinta perustuu luonnonlaitumiin ja luomupeltojen heinäntuotantokykyyn. Luonnonlaidunten, kuten kivisten hakamaiden tai rantalaidunten laidunnuksella luomme monipuolisia elinympäristöjä useille uhanalaisille eliölajeille. Samalla jalostamme näiden alueiden tuottaman sadon maukkaaksi lihaksi. Hoitamattomana nämä alueet pusikoituvat ja rehevöityvät, jonka niin monessa paikassa voi meistä jokainen nähdä.

Luomuviljelyssä ravinteita tuottavat ja kuluttavat kasvit vuorottelevat. Heinät ja apilat ovat näitä ravinteita tuottavia kasveja ja niiden sadon käytämme karjan ruokintaan. Viljakasvit puolestaan tarvitsevat ravinteita, joita vapautuu heinien juuriston maatuessa. Myös karjanlanta tuo osansa pellon ravinnekiertoon. Keinolannoitteita tai kasvimyrkkyjä emme käytä lainkaan.

Naudat ovat märehtijöitä, joten niiden luonnollinen ravinto on heinä. Siksi olemme tehneet eettisen valinnan: ruokimme eläimemme ainoastaan heinällä. Tuottamamme luomuvilja myydään myllyille jalostettavaksi vaikkapa vehnäjauhoiksi, ohrasuurimoiksi tai kaurahiutaleiksi. Näin toimien eläimet kasvavat hitaasti, mutta lihaan muodostuu mitä hienoin maku.

Luonnonlaidun

Lue Haikunhyvää-tuotteista!