Kaalikääryleet

20 kpl

  • 1 iso keräkaali
  • 2 tl suolaa
  • 20 dl vettä

Täyte

  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl riisiä (keitettynä)
  • 1 rkl voita
  • 500 g Highland-jauhelihaa
  • 2 kpl munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • Pinnalle siirappia

Kaivele kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla (1-2 tl) maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Nosta ne vaikka keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Säästä keitinliemi.

Hienonna 3 kourallista kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua pannulla voissa. Lisää korppujauhot kermaan ja anna hetken aikaa turvota. Sekoita yhteen täytteen aineet. Täyte saa olla löysähköä ja hyvin maustettua.

Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Tässä vaiheessa on viimeistään muistettava pestä kourat. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen ja valuta päälle siirappia ohueksi janaksi. Vuole pinnalle vielä muutama voinokare.

Kypsennä kaalikääryleitä uunissa 200 asteessa, kunnes ovat ruskistuneet. Valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.

Pistä perunat kiehumaan ja tee ruskea kastike, jonka voit suurustaa yli jääneellä kaalinkeitinliemellä





« Mene takaisin edelliselle sivulle