Salamilasagne

8 hengelle

Punainen kastike

  • 1 kg salamimakkaraa
  • 4 sipulia
  • 800 g chilillä maustettua tomaattimurskaa (2 pakettia)
  • valkosipulia maun mukaan

Valkoinen kastike

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • voita

Lasagnelevyjä
juustoraastetta

Poista makkaran kuori, leikkaa makkara muutaman millin kiekoiksi ja kiekot muutaman millin suikaleiksi. Kuori sipulit ja pilko suhteellisen pieniksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit.
Pistä salamisuikaleet kylmälle pannulle ja ala lämmittää niin, että salamissa oleva rasva sulaa. Kääntele, etteivät alimmat pala. Kun rasva alkaa sulaa, lisää sipulit ja hämmennä kaiken aikaa. Kun makkaroiden rasva on sulanut ja makkarat hieman käristyneet, lisää tomaattimurska ja murskatut valkosipulinkynnet. Anna hautua puolisen tuntia.

Laita kattilaan voita ja lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhot. Kääntele seosta niin, että voi imeytyy jauhoihin. Varo, ettei seos ruskistu. Lisää maito voimakkaasti vatkaten, jotta voijauhoseos sekoittuu hyvin maitoon. Kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan hämmentäen, jottei kastike pala pohjaan. jos käytössäsi on kaksoispohjakattila, se helpottaa valmistusta kummasti.

Pyyhi lasagnevuoka öljyllä. Lorauta pohjimmaiseksi hieman maitokastiketta. Peitä pohja lasagnelevyillä, lisää levyjen päälle ensin punaista kastiketta, sitten hieman valkoista kastiketta ja hyppysellinen juustoraastetta. Lisää uudet lasagnelevyt ja toista sama kuin edellä. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja peitä levyt valkokastikkeella. Lisää päälle runsaasti juustoraastetta.

Kypsennä 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen, jotta neste imeytyy.

Tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

« Mene takaisin edelliselle sivulle